info@apartmanipetkovic.me +382 69 293 970

O Tivtu


Tivat je smješten u Bokokotorskom zalivu, miran je gradić, lijep i idealan za pravi godišnji odmor sa porodicom ili prijateljima. Najsunčaniji je grad u ovom dijelu crnogorske obale sa oko 240 sunčanih dana u godini, ima blagu mediteransku klimu i čisto more sa sezonom kupanja koja traje oko 180 dana. Osim mora, dopašće Vam se i planine koje ga okružuju, kao i bujna vegetacija. Očaraće Vas i ostrva Gospa od Milosti, Sveti Marko i Miholjska prevlaka ili Ostrvo cvijeća, 3 najveća ostrva u Boki.

U Tivtu se nalazi i nautičko naselje Porto Montenegro, u sklopu kojeg se nalaze restorani italijanske, azijske i libanske kuhinje, brojni butici najpoznatijih svjetskih brendova, a marina Porto Montenegro proglašena je za najbolju marinu za superjahte na svijetu.

Vrijedi posjetiti i gradove u blizini od kojih je Kotor udaljen oko 11km, a Budva 24km. Magistralnim putevima povezan je sa ostalim primorskim gradovima, a tu je i Aerodrom Tivat, karakterističan po tome što se 80% saobraćaja odvija u toku ljetnjih mjeseci.

U slučaju da svoj odmor želite provesti u mirnom primorskom gradu, koji nudi divne plaže, provod, ali i romantiku, Tivat je pravo mjesto za Vas, a Petković Apartmani Tivat idealan smještaj u Tivtu za Vas!