info@apartmanipetkovic.me +382 69 293 970

O Tivtu


Tivat se nalazi u Bokokotorskom zalivu. Nudi živahnu atmosferu kafića na otvorenom, šetališta uz obalu, sporta i noćnog života.

To je jedan od onih neplodnih primorskih gradova, koji je eksplodirao u nevjerovatno mjesto za putnike. Sam grad nudi dio svega što Crna Gora može ponuditi: prekrasno Jadransko more, netaknute planinske vrhove i skrivene prirodne dragulje. Zajedno sa nekim karakteristikama koje ga izdvajaju od ostalih odmarališta.

Lokacija Tivta čini ga lako dostupnim iz gotovo bilo kojeg mjesta u Evropi. To je prekrasan jugoistočni kutak Jadranskog mora do kojeg možete doći zrakom, kopnom ili morem. 

Tivat je jedini primorski grad u Crnoj Gori sa aerodromom. Možete sletjeti na aerodrom Tivat, i odmarati se na plaži ili jesti svježu ribu s broda u roku od sat vremena! Bilo da se zaustavljate na svom putu po Jadranu ili uživate u opuštajućem odmoru, Jadranska magistrala koja prolazi kroz Tivat čini ga dostupnim mjestom. I privatni čamci mogu pristati u Porto Montenegro ili marini Luštica Bay.

Za kulturu i istoriju možete posetiti galeriju Buca ili Muzej pomorske baštine. Što se tiče aktivnosti na otvorenom, neka od najpoznatijih mesta su greben Vrmca, Specijalni botanički i životinjski rezervat Solila ili autentično bokeljsko selo Gornja Lastva. Ipak, postoje i druge lokacije koje vrijedi posjetiti kao što su luksuzna marina Porto Montenegro, poznato tivatsko šetalište Pine ili Veliki gradski park.


Atmosfera u Tivtu je opuštena, ali i dalje energična, a postoji širok spektar aktivnosti kako bi svi ostali u igri. Tako možete iznajmiti čamac, odigrati nekoliko rundi golfa i streličarstva, krenuti u obilazak zaljeva s veslanjem i još mnogo toga!